Den här gången vill vi tipsa om en riktigt gott tilltugg. För att tillaga dessa delikata bollar behöver du följande ingredienser:
250g Kantareller
Smör
Färsk timjan (eller annan krydda efter smak)
2 gula lökar
1 klyfta vitlök
1,5dl risottoris
2-3 msk smör
1dl vitt vin
5dl svamp- eller grönsaksbuljong
1msk smör
1msk vetemjöl
1dl standardmjölk
1dl riven ost Castello Kata
2 ägg
1dl vetemjöl
1dl panko
Olja till fritering
Såhär gör du:
Svamp
• Hacka svampen. Sjud i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och timjan (eller annan krydda) efter smak och stek svampen tills den börjar ta färg. Smaka av med salt. Låt svalna.
Risotto
• Skala och finhacka gul- och vitlök. Stek mjuk i smör. Tillsätt riset och stek ca 1 min.
• Häll på vinet och låt det koka in.
• Värm upp buljongen i en separat kastrull och tillsätt sedan den ljumna buljongen i omgångar under kokning tills riset är precis mjukt, rör i riset ofta under kokningen.
•Tillsätt den stekta svampen. Smaka upp med chili flakes, vinäger och salt.
Bechamel
• Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölet.
• Vispa ner mjölk och koka upp under omrörning.
• Ta från värmen och tillsätt riven ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
Arancini
•Blanda risotto med bechamel. Ställ smeten i kylen ca 30 min. Rulla därefter ut 24 jämnstora bollar och frys i ca 1 timme för att underlätta paneringen.
• Panera arancini först i mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i panko.
• Värm upp olja i en stor kastrull eller fritös till 180°. Fritera arancinibollarna i omgångar tills de är krispiga och gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt innan servering.
Arancini kan också förberedas och frysas in, för att vid tillfälle plockas fram ca 30min innan fritering.
Smaklig måltid ✨️