1. Startsida

  2. /
  3. Tips
  4. /
  5. Svampchili med ris

Svampchili med ris

2 msk olivolja

1 gul lök, finhackad

Valfri svamp, ca 500g färsk eller ca 50g torkad

1 vitlöksklyfta, krossad

1 ½ msk paprika

1 röd chili

400 ml grönsaksbuljong

200 ml crème fraîche

1 tsk senap

2 msk sojasås

Persilja efter tycke och smak

1 citron, klyftad

Ris av valfri sort

  1. Förbered svamp enl. vårt grundrecept!
  2. Hetta upp oljan i en stor panna med hög kant och fräs gullöken mjuk.
  3. Tillsätt svamp, vitlök, paprika, chili och grönsaksbuljong och låt koka i några minuter. Tillsätt crème fraiche, senap och sojasås och låt sjuda i 10 minuter till. Dekorera med persilja och citronklyfta.

Servera med ris av valfri sort.