1. Startsida

  2. /
  3. Tips
  4. /
  5. Utsökt Trattkantarellsoppa

Utsökt Trattkantarellsoppa

Ingredienser 4 personer
12 gram torkade Trattkantareller
En klick smör
4 msk vetemjöl
Ca 1 liter buljong från tärning
4 msk tomatpuré
1,5 dl grädde
Ca 1 msk roquefortost
1 tsk citronsaft
Finhackad persilja till garnering

Så här gör du
1. Koka upp en knapp dl vatten. Dra ned på värmen, lägg i svampen och låt vattnet koka in. Tillsätt smöret innan det kokat helt torrt och låt svampen fräsa en stund.

2. Tillsätt eventuellt mer smör (för lite smör kan göra att mjölet klumpar sig). Tillsätt vetemjölet och rör väl. Häll därefter i buljongen, lite i sänder. Rör hela tiden ordentligt.

3. Klicka i tomatpuré och Roquefortosten.

4. Låt allt puttra i ca 10 minuter.

5. Tillsätt grädde och citronsaft.

6. Strö persilja över och servera.

Smaklig måltid!